Jag föddes i Högsrum på Öland den 13 Mars 1978 men växte upp i ett samhälle som heter Glömminge.

Om mig_1

Jag har två äldre systrar och som liten fick jag smeknamnet Nicke Nyfiken av min föräldrar, pga min nyfikenhet och mitt stora intresse för boken med samma namn. I tidig ålder blev jag intresserad av musik, och vid 16 års ålder gjorde jag min första spelning på en liten hamnkrog i Stora rör på Öland.

Om-mig-2

Jag har en utbildning som NC-operatör i grunden men jag började aldrig jobba med det på allvar efter studenten. Jag har alltid haft musiken vid sidan av mina vanliga jobb, som har varit t.ex. budbilschaufför, Poståkeriet, busschaufför, gyminstruktör m.fl. Men 2001 började jag spela på heltid.

Några år senare sökte jag till Fame Factory och blev en av eleverna på skolan i Skara. Låten Unmistakable blev min väg in i musiklivet på allvar och den spelades flitigt på P4 stationerna runt om i landet.

Efter Fame Factory startade jag Highlights.

Om-mig-3

Highlights var ett modernt dansband som tog låtar från olika pop/rock artister och gjorde sin egen tolkning på dem. Jag har medverkat i flera tv-sammanhang, men de jag är mest stolt över att fått ha medverkat i är Dansbandskampen 2008-2009, Bingolotto 2009 och Melodifestivalen 2010.

Släppta album:
”Highlights ” -2005
”Vi lever om natten” -2008

2011 gick jag och Highlights skilda vägar och jag jobbar idag som Affärsutvecklare på ett importföretag i Stockholm, men musiken är fortfarande en stor del av mitt liv.

Jag arbetar fortfarande som trubadur men 2011 bildades bandet MAMMAS POJKAR som är ett party/event/crossover band med en inriktning på heta radiohits. (mer info finns under ”Bandet”)

mp-final_200_281

2011 släppte jag min första solosingel “Over Now” och blev inbjuden att medverka på och skriva en jullåt till Magnus Carlssons samlingsskiva ”Från Oss Alla”. På skiva 3 i albumet hittar ni min låt som heter ”När Julen Är Här”.

2013 föddes min fantastiska dotter Linnea. Det känns ibland tråkigt att inte spela på heltid men att vara iväg och spela 4 dygn/vecka på bekostnad av att missa Linneas uppväxt och utveckling får mig att känna att jag gjort rätt val…